Alles wat aandacht krijgt groeit

Waarom besteden we dagelijks zoveel aandacht aan wat er niet goed gaat? Het is een valkuil waar we massaal instappen. De dagstart of teamoverleggen gaan volop over wat er fout ging en over achterblijvende resultaten en niet over wat er gelukt is en over de successen die behaald zijn.

Ik geloof oprecht dat alles wat aandacht krijgt groeit. Als je vanaf vandaag vooral aandacht geeft aan de dagelijkse successen, de pareltjes van slim werken en goede samenwerking zul je echt verandering zien in je team. Dus maak dat compliment, benadruk wat er goed ging en slik het niet in. Ga maar na bij jezelf: als iemand jou een compliment maakt of bedankt voor je hulp, dan vind je dat toch fijn en geeft het je toch energie?

Onze reactie op een compliment is vaak dat we toch nog onze tekortkomingen aangeven. We beoordelen onze goede prestaties kritisch en hebben ideeën over hoe het beter had gekund. Fantastisch, want daar zit onze dagelijkse verbeterkans, ons volgende stapje vooruit, onze dagelijkse groei als individu, als team, als bedrijf!

Wil jij ook complimenten op de 1e plek of heb je hiermee ervaring die je wilt delen? Like dan deze post of geef je commentaar!

Kaizen en Agile

Wat is Kaizen? Kaizen is een Japanse filosofie en benadering van continue verbetering in alle...

Leiderschap en management

Wat is leiderschap? Leiderschap gaat over mensen en is het proces van het beïnvloeden van anderen...

Alles over Lean

Wat betekent het woord Lean? Lean betekent letterlijk slank, het is geen afkorting maar de...