Ga jij met mij de uitdaging aan?

Wie doet er mee met de challenge: “een ochtend zonder mail”? Je bent waarschijnlijk gewend om je dag te beginnen met je mailbox. Doe het vandaag eens anders. Je mailbox leidt nauwelijks tot resultaat. Sterker nog: het doet vaak meer kwaad dan goed.

Mails, rapporten en lijstjes. Onze organisaties zitten er vol mee. Het is een cirkel: medewerkers klagen bij je over te veel mailverkeer, maar je hebt het te druk om hierop te reageren, vanwege je eigen volle inbox en rapportages die nog gemaakt moeten worden. Wie stopt deze vicieuze cirkel? Heel simpel. Jijzelf!

Doe het vandaag anders. Begin de dag met een ronde over de werkvloer, vraag aan mensen hoe het met ze gaat, werk met ze mee als ze te druk zijn voor een gesprek, haal een rondje koffie voor de mensen op kantoor en ga pas daarna zitten voor je ‘post’.

Je ontdekt zo dat al die rapportages een bevestiging zijn van wat je net op de werkvloer gezien en gehoord hebt. Maar nú weet je al wat eraan gebeurt, heb je tips kunnen geven of een handje mee kunnen helpen.

Kaizen en Agile

Wat is Kaizen? Kaizen is een Japanse filosofie en benadering van continue verbetering in alle...

Leiderschap en management

Wat is leiderschap? Leiderschap gaat over mensen en is het proces van het beïnvloeden van anderen...

Alles over Lean

Wat betekent het woord Lean? Lean betekent letterlijk slank, het is geen afkorting maar de...